Bosna i Hercegovina     | 20.04.2018. 12:57 |

Crnadak s predstavnicima Udruženja radnika i invalida rada iz Hrvatske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Ministar inozemnih poslova BiH Igor Crnadak sastao se danas u Banjoj Luci s predstavnicima Udruženja radnika i invalida rada iz Hrvatske s državljanstvom BiH. Sastanak je održan u cilju nastavka aktivnosti iniciranih prilikom sastanka ministra s predstavnicima Udruženja 16. aprila 2018. godine.

Udruženje radnika i invalida rada iz Hrvatske s državljanstvom BiH bavi se rješavanjem statusnih prava Srba izbjeglih iz Hrvatske koji se odnose na radna, penzijska, imovinska i stanarska prava.

Ministar Crnadak izrazio je razumijevanje za probleme s kojima se Udruženje suočava, te se saglasio da postoji potreba za dodatnim uključivanjem institucija BiH u rješavanje problema radnika koji su u Hrvatskoj ostali bez posla tokom 90-tih godina, zbog otpuštanja.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak obavijestio je predstavnike Udruženja radnika i invalida rada iz Hrvatske s državljanstvom BiH da će pokušati da obezbijedi podršku institucija BiH u rješavanju problema s kojima se Udruženje suočava, te da će o njima informirati Vijeće ministara BiH, Parlamentarnu skupštinu BiH i novoimenovanog komesara za ljudska prava Vijeća Evrope, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'