Ekonomija     | 20.04.2018. 10:49 |

Inovativno i poduzetničko razmišljanje u fokusu konferencije za mlade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Ekonomski fakultet u Sarajevu organizira sutra u Sarajevu sa Sberbankom BH CEO High School konferenciju pod sloganom "The Next Generation" (Generacija budućnosti).

Konferencija je u saopćenju ove banke najavljena kao najveći motivirajući događaja za mlade, a cilj je potaknuti srednjoškolce na inovativno i preduzetničko razmišljanje. Nekonvencionalnim i zanimljivim konferencijskim sadržajima, organizatori žele maturantima pružiti inspiraciju kako u odabiru njihovog daljnjeg obrazovanja tako i usvajanju praktičnih vještina i znanja. Time žele podsticati jačanje konkurentnosti mladih na tržištu rada.

Posljednjih pet godina, na CEO konferencijama uspješni bh. građani govore o njihovim izazovima i načinima kako ostvariti profesionalnu karijeru u zemlji. Sberbank BH vjeruje da BiH pruža zanimljive mogućnosti potencijalnim preduzetnicima te stoga i podržava projekte koji motiviraju ljude da svoju šansu traže na bh. tržištu, saopćeno je.

- Bez obzira na to što se ponekad čini da trčimo u mjestu, ipak stižemo daleko. I svako od nas može biti ekstra uz odgovarajuću motivaciju - ističe drektor marketinga i komunikacija Sberbank BH Vedran Peršić te dodaje da Sberbank može biti vjetar u leđa svima koji imaju perspektivne projekte. 

Tokom 2017. godine, konferencija je okupila više od 3.500 mladih ljudi, 150 organizacija, devet fakulteta i 300 članova organizacijskog tima. Od 2013. godine, kada je projekt započeo, govornike je čulo više od 50.000 učesnika u cijeloj regiji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Skupština KS o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

Skupština KS sutra o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu