Bosna i Hercegovina     | 20.04.2018. 10:49 |

Wings for Life World Run u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. travnja (FENA) - Utrka "Wings for Life World Run" održat će se 6. svibnja na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru, u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, u suradnji s Red Bullom.

Prijave putem interneta za sudjelovanje na utrci zatvaraju se 5. svibnja u 13 sati, ukoliko se limit trkača ne dosegne ranije. U utrci mogu sudjelovati svi pojedinci s najmanje 16 ili više navršenih godina na dan utrke.

Maloljetni sudionici moraju biti prisutni s roditeljem na mjestu utrke ili s potpisanom izjavom roditelja uz priloženu kopiju osobne iskaznice roditelja

Startnina iznosi 20 konvertibilnih maraka što je namijenjeno zakladi Wings for Life, koja financira istraživanja leđne moždine. Glavni cilj utrke je skrenuti pozornost na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru pozivaju sve studente, profesore i ostale zainteresirane da se prijave na utrku koja se svake godine organizira diljem planeta.

Start svih utrka je točno u istom trenutku, u 11:00 sati UTC (Universal Time Coordinated), u 13 sati po lokalnom vremenu.

Wings for Life World Run savršen je za sve, različitih sposobnosti, jer sami trkači postavljaju svoje ciljeve i ne krećete se prema dalekoj liniji cilja. Umjesto toga, ciljna linija stiže njih.

Pola sata nakon početka utrke pokretni cilj, "presretačko vozilo", prestiže trkače uz stazu, postupno ubrzava dok se svi trkači ne uhvate. Prvi trkači koji su prošli cilj nakon nekoliko kilometara prvi slave njihova postignuća, a posljednji trkačica i trkač koju "presretačko vozilo" uhvati proglašavaju se globalnim prvacima.

Trenutni rekord je postavio Aron Anderson, koji je u utrci sudjelovao u invalidskim kolicima, on je uhvaćen na nestvarnih 92,2 kilometra, priopćeno je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo