Sport     | 20.04.2018. 10:25 |

Adžem: Umjetna trava je Krupina prednost, ali moramo se prilagoditi

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Fudbaleri Željezničara ovog vikenda gostuju ekipi Krupe u susretu šestog kola Lige za prvaka, a protiv istog protivnika igrat će i u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.  

Trener "plavih" Admir Adžem ističe da je moral u ekipi na visokom nivou nakon pobjede protiv Slobode u polufinalu Kupa BiH, te da je Krupa dobra ekipa kojoj prednost domaći teren s umjetnom travom.

- Krupa je dobar tim koji nije slučajno u finalu Kupa BiH. Teren s umjetnom travom je njihova prednost i to je nešto na šta se moramo prilagoditi. Nakon pobjede u Tuzli raspoloženje je na visokom nivou i nadamo se da ćemo osvojiti nova tri boda. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti i da umor neće ostaviti trag na igračima,  jer imamo žestog ritam igranja utakmica - izjavio je Adžem. 

Igrač Željezničara Goran Zakarić očekuje težak meč, ali nada se osvajanju punog plijena. 

- Znamo šta moramo raditi. Protiv Slobode smo pokazali pravo lice Željezničara. Idemo po tri boda i da se vratimo u Sarajevo zadovoljni - rekao je Zakarić.

Dodao je da je teško igrati utakmicu svakih par dana, ali da igrači moraju pokazati odlučnost i volju da bi ispunili konačne ciljeve. 

- U zadnjih deset dana odigrali smo tri ili četiri teške utakmice. Očekuje nas takav raspored i u narednom periodu i neće nam biti lako, ali moramo pokazati volju i želju da bi ostvarili ciljeve - zaključio je Zakarić. 

Utakmica između Krupe i Željezničara bit će odigrana sutra u 17 sati. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo