Bosna i Hercegovina     | 19.04.2018. 17:43 |

Do kraja travnja 4753 korisnika iz HBŽ-a će dobiti dječji doplatak

FENA Mario Loncar

LIVNO, 19. travnja (FENA) - Osobe iz Hercegbosanske županije koje su podnijele zahtjev za isplatu dječjeg doplatka u veljači trebale bi do kraja travnja dobiti novac za prethodni mjesec, novinarima je kazala ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Vasilija Broćeta.

Ona je ponovila da je skupština te županije na sjednici održanoj krajem siječnja ove godine usvojila odluku o visini dječjeg doplatka za djecu do 15 godina života u iznosu od 30 KM po djetetu.

Odluku o dječjem doplatku smatra najvećim uspjehom Vlade Hercegbosanske županije složivši se s reakcijom javnosti da je on mali, ali da je prvi put na ovim prostorima da se isplaćuje ova naknada.

Iz ovogodišnjeg proračuna , po riječima ministrice, Vlada  za naknade  socijalnoj zaštiti, civilnim žrtvama rata, porodiljskim naknadama i dječjem doplatku  izdvaja iznos od 5.110.000 KM, što ukupno gledajuć , kako ističe, nije mali. Također je napomenula da se spomenute naknade isplaćuju bez kašnjenja i redovito.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Cvijanović - Roswall: Nastaviti reformske procese u BiH

Modna revija osoba s invaliditetom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu