Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 19.04.2018. 16:49 |

Fed Cup - BiH poražena od Izraela, sutra protiv Norveške

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Ženska teniska reprezentacija BiH izgubila je od Izraelki s 2:1 u drugom kolu turnira Grupe II Euro-afričke zone Fed Cupa u Atini.  

BiH je povela zahvaljujući pobjedi Jelene Simić nad Nicole Nadel sa 6:3, 6:4, a u drugom meču je Dea Herdželaš poražena od Julije Glushko sa 6:4, 2:6, 0:6, čime su Izraelke došle do izjednačenja.

U odlučujućem dubl meču Jelena Simić i Anita Husarić su pretrpjele porau od Julije i Line Glushko sa 6:4, 6:2, što je značilo i pobjdu teniserki iz Izraela.

Ovim porazom bh. selekcija našla u teškoj situaciji i pod imperativom pobjede nad Norvežankama u meču koji je zakazan za sutra. U bh. timu vlada odlučnost da se učini sve kako bi se sutra ostvarila pobjeda, što bi im omogućilo play-off  za ostanak u Grupi II Fed Cupa, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'