Bosna i Hercegovina     | 19.04.2018. 15:48 |

Ambasadorica Slovenije u BiH posjetila Bihać

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 19. aprila (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ugostio je danas ambasadoricu Slovenije u BiH Zoricu Bukinac, s ciljem poboljšanja saradnje Grada Bihaća i Republike Slovenije.

Kako je istaknuto, Slovenija je jedan od strateških partnera Bosni i Hercegovini u proteklih dvadeset godina, s posebnim akcentom na dobru saradnju u oblasti kulture, sporta i turizma.

Stoga, po riječima gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića, lokalne zajednice poput Bihaća žele uspostaviti još bolju saradnju s predstavništvom Slovenije u BiH, kao prvom stepenicom u poboljšanju saradnje.

- Grad Bihać ima saradnju s Novim Mestom i Sežanom. Želimo proširiti krug naših prijatelja u Sloveniji i za to nam sasvim sigurno treba pomoć i podrška i ambasadorice Bukinac. Uvjeren sam da možemo ponuditi slovenskom tržištu naše potencijale, posebno one u oblasti turizma s akcentom i na historijski turizam i činjenicu da je Bihać avnojevski grad kojeg posjećuje veliki broj antifašista iz Slovenije - kazao je Fazlić.

Dodao je da se razgovaralo i o problemu migranata koji preko Bihaća i Hrvatske idu prema Sloveniji i zemljama EU.

Bukinec je zahvalila Fazliću na spremnosti da kroz saradnju s lokalnim zajednicama u Sloveniji doprinese promociji potencijala Bihaća u Sloveniji  i obrnuto, dodavši da će na tom polju pokrenuti aktivnosti s ciljem realizacije konkretnih projekata u oblastima kulture, sporta, privrede i turizma, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Fazlića.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana