Bosna i Hercegovina     | 19.04.2018. 15:45 |

Crnadak se sastao sa predstavnikom OSCE-a za slobodu medija Harlemom Désirom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19.aprila (FENA) - Ministar vanjskih  poslova BiH Igor Crnadak sastao se danas sa predstavnikom Organizacije za evropsku sigurnost  i saradnju (OSCE) za slobodu medija Harlemom Désirom.

U fokusu razgovora Crnatka i Désira bila je sloboda medija u BiH, proces digitalizacije u BiH, problem javnih servisa, sigurnosti novinara i zakonskog regulisanja internet medija, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tokom razgovora, Crnadak je istakao važnost uloge koju mediji trebaju da odigraju u procesu dalje demokratizacije i razvoja društva.

Crnadak je naglasio da je potrebno posebnu pažnju posvetiti pitanju javnih emitera jer su njihova nepristrasnost i profesionalizam od ogromnog značaja, posebno imajući u vidu činjenicu da će u oktobru 2018. godine biti održani opći izbori u BiH, a nepristrasnost medija je preduslov za osiguravanje demokratskih i fer uslova za njihovo održavanje.

Désir je pozvao Crnatka da bude jedan od govornika na otvaranju Pete konferencije o slobodi medija na zapadnom Balkanu, koja će biti održana 10. i 11. maja 2018. godine u Strugi, a čije će teme biti uloga javnih servisa i sigurnostt u radu novinara, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

MVP BiH: Bh. državljanin iz Gaze koga su Izraelci ranije uhapsili, pušten na slobodu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana