Kultura     | 19.04.2018. 12:50 |

SARTR - Gostovanja s predstavom 'Jedvanosimsoboakalomistobo'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Sarajevski ratni teatar (SARTR) gostovat će u subotu 21. aprila u Cirihu sa predstavom "Jedvanosimsoboakalomistobo" u okviru programa (H)Ajmo, koji je realiziran u organizaciji i-platoform.

I-platform podržava i podstiče razvoj Bosne i Hercegovine kroz uvezivanje bh. dijaspore u Švicarskoj, prikupljanje i razmjenu informacija, povezivanje aktera iz obje države, stvaranje sinergija, podsticaj i promoviranje inicijativa koje daju doprinos razvoju socijalnih, ekonomskih i kulturnih procesa u BiH.

Nakon Ciriha slijedi sudjelovanje na 15. Međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska 2018" u utorak, 24. aprila, a dan poslije i na V Festivalu glumca BiH u Konjicu.

Predstava "Jedvanosimsoboakalomistobo" nastala je u režiji Aleša Kurta, koji je zajedno s Nejrom Babić autor teksta.

U predstavi igraju Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g.

Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić, kostimografiju Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta "Kofer za sjećanja" Studija lutkarstva Sarajevo, kojeg podržava Vlada Švicarske.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Baletno-plesna predstava Orašar u subotu u Kosači

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'