Bosna i Hercegovina     | 20.04.2018. 13:08 |

Izbor za Super ženu 2017. sutra u Tuzli

FENA Saopćenje

TUZLA, 20. aprila (FENA) - Radio Kameleon i portal ženski.ba po treći put okupiti će najuspješnije Bosanke i Hercegovke na Izboru za Super ženu koji će biti održan sutra u Tuzli, kada će biti dodijeljena priznanja onima koje su u svojim branšama postigle najviše u toku 2017. godine.

Na ovogodišnjem izboru prisustvovat će veliki broj žena koje su dio projekta i brojni gosti. Među njima su velika imena regionalne javne scene, ali i iz Amerike, Ekvadora, Škotske, Indije, saopćio je Organizacioni tim Festivala savremene žene.

Projekat Super žena je do nedavno umrežavao uspješne žene s područja sjeveroistočne Bosne, ali su organizatori odlučili proširiti ovu priču na područje cijele Bosne i Hercegovine. Armija super žena okupljenih oko ovog projekta čini tim koji radi na jačanju uloge žene u bh.društvu. Uspješne doktorice, profesorice, umjetnice, poduzetnice, pravnice, sportistkinje dokaz su snage koju žene posjeduju, ali i primjer svim mladim bh. djevojčicama, djevojkama i ženama koje su na početku svog profesionalnog puta.

Na ovom projektu čiji značaj su prepoznali Europski pokret u BiH, Vlada Tuzlanskog kantona kao i brojni prijatelji projekta koji Super ženu podržavaju od samog početka, ponikao je Festival savremene žene. Riječ je o najvećem događaju u regiji koji će od 19. do 22. aprila u Tuzli okupiti više od 500 učesnica i oko 100 govornica.

Festival će Tuzlu staviti u središte regionalnih događaja u toku ova četiri dana.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bira se 'Hercegovac godine'

U Tomislavgradu se bira najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH za 2023.

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!