Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 18:36 |

Podžić i Šiljegović na godišnjoj konferenciji Generalnog inspektorata MOBiH-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvovali su danas u Sarajevu u radu 12. godišnje konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH i inspektora u Oružanim snagama BiH (OSBiH).  

Podžić i Šiljegović obratili su se učesnicima Konferencije, na kojoj se razgovaralo o aktivnostima Generalnog inspektorata, stanju personala, profesionalizmu u radu, poštovanju zakona, pravilnika i uputstava koja su na snazi u sektoru odbrane.

Posebno se razgovaralo o poteškoćama u radu, percepciji uloge Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, planovima izgradnje integriteta, kao i o borbi protiv korupcije u sektoru odbrane.

Saradnja subjekata sektora odbrane sa Zajedničkom komisijom za odbranu i bezbjednost BiH i Kancelarijom parlamentarnog vojnog povjerenika BiH u zaštiti ljudskih prava pripadnika OSBiH ocijenjena je izuzetno dobrom.

Izražena su očekivanja da će se uložiti dodatni napor na planu rješavanja statusnih pitanja pripadnika OS BiH i dosljednoj implementaciji postojećih zakonskih rješenja u vezi s tim pitanjima, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana