Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 18.04.2018. 17:17 |

ARZBiH - Provedena revizija strateškog upravljanja WAPES-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Sastanak Upravnog odbora i sjednica Generalne skupštine Svjetske asocijacije javnih službi zapošljavanja (WAPES), na kojima je Agencija za rad i zapošljavanje BiH prezentirala Izvještaj o reviziji u dijelu strateško upravljanje, održan je jučer i danas u Marakešu.

Delegacija Agencije za rad i zapošljavanje BiH, prevođena direktorom Muamerom Bandićem, na sastanku Upravnog odbora WAPES-a prezentirala je Izvještaj o reviziji u dijelu strateškog upravljanja, te je navedeni izvještaj jednoglasno usvojen na sjednici Generalne skupštine WAPES-a od 52 članice javnih službi zapošljavanja.

Po riječima Bandića, Agencija za rad i zapošljavanje BiH je u ulozi revizora imala veliki izazov i odgovornost da provede reviziju rada Svjetske asocijacije javnih službi zapošljavanja u dijelu strateškog upravljanja za period od 2015. do 2018. godine.

Predmet revizije su bile tri komponente strateškog upravljanja: strateški pravci, upravljanje i strukturna organizacija. Revizija je podrazumijevala analizu svih dostupnih dokumenata WAPES-a, Strategije WAPES-a 2015-2018, te anlizu odgovora na upitnike članova WAPES-a.

Revizija je dala glavne nalaze i preporuke za svaku od tri komponente strateškog upravljanja, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Jednoglasno je usvojen izvještaj o reviziji koji je izradila Agencija za rad i zapošljavanje BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Smanjen broj nezaposlenih u BiH, na evidencijama prijavljeno 343.500 osoba

Blago smanjenje broja nezaposlenih u BiH

Revizori optužili njemačko ministarstvo vanjskih poslova za rasipanje novca poreskih obveznika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta