Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 18.04.2018. 15:22 |

Jurčenko: Poštujemo Play-off, ali sezonu želimo završiti bez poraza

FENA

TUZLA, 18. aprila (FENA) – U nedjelju u Banovićima počinje rasplet u prvenstvu BiH za košarkašice.

Lider prvog dijela sezone, ekipa RMU Banovići, u prvoj utakmici finalne serije doigravanja za prvakinje dočekuje sarajevski Play-off, aktuelne šampionke BiH.

Trener Banovićanki, Goran Jurčenko, komplimentira gošćama, ali kaže da vjeruje o konačnu pobjedu svoje ekipe.

- U sezoni do sada nismo doživjeli nijedan poraz. Osvojili smo Kup BiH protiv istog protivnika, tako da se nadam da ćemo na dosadašnje 24 utakmice bez poraza dodati još tri u finalnoj seriji. Bit će, naravno, teže nego u Kupu. Uvijek treba biti oprezan i imati na umu izreku „nikad se ne zna“, ali vjerujem u kvalitet moje ekipe – optimist je Jurčenko, čija ekipa se u polufinalu u dvije utakmice obračunala s Orlovima.

U odnosu na finalnu utakmicu Kupa BiH, smatra da se ekipa trenera Gorana Loje pobjedom protiv Mladog Krašinika s 2:1 u seriji „uzdigla“ i da će biti motivirana da se revanšira Banovićankama za oduzeti trofej.

- Imaju iskustvo igranja u WABA ligi, što je njihova prednost, ali mi ćemo pokazati i dokazati da smo trenutno najkvalitetnija ekipa u državi. Mada se u finalima svašta događa, a najbolji je primjer trijumf Budućnosti protiv Crvene zvezde u ABA ligi - rekao je  za Fenu trener Banovićanki.

Napominje da je osvajanje trofeja Kupa BiH historijski uspjeh za mali grad u Tuzlanskom kantonu. Šta tek reći ako u Banoviće dođe i „dupla kruna“.

- Do sada su titule bile rezervisane za velike košarkaške sredine, a sada i mi postajemo centar ženskog „basketa“. Moram reći da smo u sezoni klub s najvećom posjetom na utakmicama i da je publika na svim bila naš „šesti igrač“. Očekujem tako i u finalu. Poseban motiv za nas je da ćemo, ako sve bude kako planiramo, igrati u WABA ligi što je novi iskorak u našim karijerama i klupskim planovima - smatra Jurčenko.

No, nije u ekipi baš sve potaman, jer je nekoliko igračica povrijeđeno. Među njima i prvi centar Emina Demirović.

- Vuče povredu koljena i teško da će se oporaviti do finalne utakmice. Van stroja je bila i Marina Ristić, čija je zamjena, Maja Ščekić, dokazala da smo je s pravom doveli u klub. Sada se i Ščekić vratila - neveo je Jurčenko.

Aktuelna sezona i za njega će biti najuspješnija u 22-godišnjoj trenerskoj karijeri.

- Počeo sam u tuzlanskom Jedinstvu 1996. godine. Vodio sam sve selekcije do seniorki koje su 2009. godine osvojile Kup BiH, da ne spominjem trofeje u mlađim selekcijama. Ovo sada je vrhunac  karijere, kapitaliziranje iskustva, rada i truda, a hoću li i dalje ostati, vidjet ćemo, jer imam i ponuda drugih klubova – navodi Jurčenko.

Za kraj je istaknuo sjajnu potporu klupske uprave, s predsjednikom Zijadom Bečićem i bivšom košarkašicom Jasnom Sliško. Osigurani su izvrsni uvjete košarkašicama, počev od opreme, termina za treninge, putovanja, pa sve do redovnih isplata plaća i stipendija. Jurčenku su ostavili 'odriješene' ruke prilikom angažiranja novih igračica, traže jedino rezultate, a trener i igračice za sada im ispunjavaju želje.

Prva finalna utakmica play-offa RMU Banovići – Play Off igra se u nedjelju od 19 sati.

Finalna serija igra se do tri pobjede.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Musa MVP Endesa lige za septembar

Ponitka: Mi smo pepeljuga ovog Eurobasketa

Košarkašice BiH otputovale u Australiju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta