Kultura     | 18.04.2018. 13:58 |

U Nepalu otvorena izložba fotografija 'Šarm Bosne i Hercegovine'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Nerezidentni ambasador BiH u Nepalu sa sjedištem u Nju Delhiju Sabit Subašić otvorio je u Katmandu, glavnom gradu Republike Nepal, zajedno sa ministrom turizma Nepala Rabindrom Adhikarijem izložbu fotografija "Šarm Bosne i Hercegovine".

Otvarajući izložbu ministar Adhikari je naglasio da BiH i Nepal imaju mnogo zajedničkog uključujući i jedinstvene prirodne ljepote. Dodao je da obje zemlje moraju više raditi kako bi prezentirali turističke i kulturne potencijale koje obje zemlje posjeduju.

Ambasador Subašić se prigodnim govorom obratio prisutnim zvanicama na otvaranju izložbe. Tom prilikom naveo je da je izložba prvi kulturni događaj koji promoviše kulturne i turističke potencijale BiH organizovan u Nepalu i zahvalio se organizatorima i prisutnim zvanicama na zalaganju i posjeti.

Izložbi i njenom otvaranju prisustvovao je veliki broj ambasadora, diplomata, uglednih poslovnih ljudi i predstavnika medija. Prisutan je bio i počasni konzul BiH u Nepalu Shahil Agrawal. Ova izložba će u narednom periodu biti prikazana u Indiji (Nju Delhi), Bangladešu i Šri Lanki. 

Autor fotografija prikazanih na izložbi je poznati indijski fotograf i publicist Prakash Bang koji obavlja i funkciju predsjednika Savjeta za promociju turizma BiH u Indiji. Tokom njegove nedavne posjete BiH pripremio je veliki broj fotografija koje su distribuisane preko društvenih mreža korisnicima širom Indije. U svojstvu umjetničkog direktora izložbe izabrao je jedinstvenu selekciju prikazanih fotografija, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo