Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 13:19 |

Tužilaštvo: Uskoro rezultati vještačenja u 'slučaju Dragičević'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 18.aprila (FENA) - Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka danas su potvrdili da, zajedno s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), i dalje preduzimaju sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića iz Banja Luke, a nakon dostavljanja izvještaja o preduzetim radnjama i mjerama u vezi s ovim slučajem.

-U radu na ovom predmetu učestvuje tim tužilaca koji zajedno s policijskim službenicima vrše provjere određenih osoba i njihova saslušavanja - navodi se u saopćenju.

Provjere se obavljaju, kako dodaju, u različitim pravcima i bit će nastavljene i narednih dana.

- Uskoro očekujemo da Tužilaštvu budu dostavljeni i rezultati naređenih vještačenja - tvrde iz tužilaštva.

Mediji, ali i cjelokupna javnost, kako dodaju, moraju imati razumijevanja i znati, da Tužilaštvo obavlja svoju funkciju u skladu s Ustavom RS-a i Bosne i Hercegovine i na osnovu zakona, nezavisno je u svom radu i ne može donositi preuranjene zaključke pod pritiskom javnosti.

U skladu s navedenim, Okružno javno tužilaštvo Banja Luka će obavjestiti javnost, po okončanju svih naloženih provjera i utvrđivanja pravno relevantnih činjenica u vezi s okolnostima smrti Davida Dragičevića, navodi se u saopćenju.

Beživotno tijelo 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci, a policija je po prvim informacijama sumnjala u zadesnu smrt, što porodica ne prihvata i smatra da je ubijen. Okupljanjem na gradskom trgu u Banjoj Luci i nekoliko stotina građana im danima daje podršku u nastojanjima da se rasvijetli taj slučaj.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom