Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 13:01 |

Sve spremno za potpisivanje Kolektivnog ugovora za službenike policije

FENA Saopćenje

TUZLA, 18. aprila (FENA) - Pregovarački timovi Vlade Tuzlanskog kantona i Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su usaglasili sve odredbe i izrazili spremnost da se već sljedeće sedmice pristupi potpisivanju Kolektivnog ugovora za policijske službenike.

U narednoj sedmici, za očekivati je, da i Vlada da saglasnost na predloženi tekst kolektivnog ugovora, čime će se stvoriti i formalno pravne pretpostavke da se, prvi put nakon 1998. godine, prava policijskih službenika iz radno-pravnog odnosa urede kolektivnim ugovorom.

Istaknuto je da ovaj kolektivni ugovor skoro u cijelosti prati i prava i obaveze državnih službenika i namještenika, uz dodatak i valoriziranje noćnog rada i prijevoza zbog rada u turnusima.

- Nakon što smo materijalno i tehnički opremili službenike policije, uredili prostore u kojima rade službenici Ministarstva, drago nam je da smo došli i do situacije da nakon 20 godina Kolektivnim ugovorom uređujemo prava i obaveze policijskih službenika - rekao je premijer TK Jakub Suljkanović.

Najavio je da su i ove godine, kroz Program kapitalnih ulaganja Vlade Tuzlanskog kantona, 115.000 KM planirane za rekonstrukciju i investicijsko ulaganje u objekt u Kampusu Univerziteta, koji je dodijeljen na korištenje MUP-u, u cilju njegovog osposobljavanja za funkcije i rad policijskih organa, saopćeno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta