Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 12:00 |

Antić: 'ReStart' će iako nam prijete 'još više talasati'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 18.aprila (FENA) - Iz Udruženje građana “ReStart Srpska” zatražili su danas ostavke u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a zbog, kako tvrde, narušene bezbjednosne situacije u tom bh. entitetu, a zbog određenih upozorenja njihov predsjednik Stefan Blagić morao je da napusti RS.

-U posljednjih mjesec i po dana imamo nekoliko neriješenih slučajeva, na koje MUPRS-a nije imao adekvatan odgovor i zbog toga tražimo ostavke njihovog rukovodstva - rekao je na konferenciju za novinare u Banjoj Luci Velizar Antić, predsjednik skupštine "ReStarta“.

Pokrenuli su, dodao je, priču i o ranijim nerazjašnjenim slučajevima, kao što je saobraćajna nesreća u kojoj je stradao Nikola Đurović iz Banje Luke.

-Nakon toga su nam počela pristizati upozorenja da se 'malo smirimo' - rekao je Antić i dodao da su stoga odlučili da predsjednik ovog udruženja Stefan Blagić napusti RS iz bezbjednosnih razloga.

Kada se, kaže, situacija "malo smiri“ vratit će se u RS, ali nije želio da kaže ko im prijeti, odnosno ko šalje "upozorenja".

-Ti koji su nam poslali upozorenja jesi jači od nas, imaju mnogo više novaca, ali nastavit ćemo da radimo kao i dosad, u 'jačoj brzini' i malo ćemo 'više talasati' – ustvrdio je Antić ističući da to znaći da se neće libiti da kažu sve podatke do kojih dođu.

Antić je rekao da prijetnje nisu prijavili MUPRS-a, jer "u ovom trenutku nemaju povjerenja u vrh policije RS".

I iz Policije uprave Banja Luka su također rekli da nisu zaprimili prijavu o navodnim prijetnjama Stefanu Blagiću. 

Antić je još rekao da postoji šansa da "ReStart" izađe na naredne izbore, ali da o tome još nisu donijeli definitivnu odluku.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Srbija: Uhićen muškarac iz Bora zbog prijetnji Vučiću

Nasrallah zaprijetio odmazdom Hezbollaha zbog napada u Bejrutu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu