Najave     | 18.04.2018. 11:43 |

U Mostaru radionice na temu 'Medicina spavanja'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. travnja (FENA) - Drugi ciklus radionica na temu "Medicina spavanja", u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, održat će se u Mostaru u petak, 20. travnja.

Prva radionica iz drugog ciklusa namijenjena je stručnjacima medicine spavanja, a bit će održana u vijećnici Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, s početkom u 13 sati, najavili su organizatori.

Tu će biti predstavljene sljedeće teme: parasomnije i epilepsija u spavanju, narkolepsija, poremećaj ponašanja u REM-u vs. mjesečarenje, hrkanje vs. apneja, sindrom nemirnih nogu, bruksizam - treba li ga liječiti?, dijaliza i poremećaji spavanja te iskustva medicine spavanja u Mostaru.

Druga radionica namijenjena je široj javnosti, a bit će održana istog dana u 18 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Na njoj će se govoriti o sljedećim temama: pristup bolesniku s nesanicom, poremećaju disanja u spavanju, kako prepoznati bolesnika s poremećajem disanja u spavanju, kirurško liječenje apneje tijekom spavanja, apneja tijekom spavanja i pospanost za volanom te liječenje umjerene apneje tijekom spavanja intraoralnim udlagama.

Predavači radionice bit će stručnjaci medicine spavanja, prim. dr. sc. Danilo Hodoba, prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prof. dr. sc. Maja Valić, prof. dr. sc. Goran Račić, izv. prof. dr. sc. Renata Pecotić, doc. dr. sc. Tea Galić, prof. dr. sc. Katarina Vukojević i Josip Lesko, dr. med.

Drugi ciklus radionica održava se u okviru projekta ''Sleep Medicine''. Radi se i projektu prekogranične suradnje u pružanju dijagnostičkih i terapijskih usluga medicine spavanja u području južne Hrvatske i zapadne Hercegovine, a provode ga partneri Medicinski fakultet u Splitu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišna klinička bolnica Mostar.

Projekt je vrijedan 3,6 milijuna kuna, sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto i provodi se u razdoblju od 1.lipnja. 2017. do 30. studenoga 2019.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Surgical Workshop 2. i 3.rujna na Medicinskom fakultetu

Mobilni tim Ministarstva zdravstva KS vakcinisao uposlenike UNDP-a i studente Medicinskog fakulteta

Jedan student Medicinskog fakulteta pozitivan na SARS-CoV-2

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana