Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.04.2018. 18:36 |

Bh. teniserke u Atini na turniru Fed Cupa, sutra protiv Luksemburga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Ženska teniska reprezentacija BiH u sastavu Dea Herdželaš, Jelena Simić, Nefisa Berberović i Anita Husarić, boravi u Atini gdje sutra počinju mečevi Grupe II Euro-afričke zone Fed Cupa.

Umjesto kapitena Vojina Šukala koji iz zdravstvenih razloga ovoga puta nije mogao voditi bh. selekciju, sa teniserkama je trener Emir Jesenković.

Prema ranije obavljenom žrijebu, sedam selekcija Grupe II podijeljeno je na dvije podgrupe: 'A' u kojoj su Danska, Egipat i domaćin Grčka, te podgrupa 'B' u kojoj su Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael.

Mečevi obje podgrupe igraju se u naredna tri dana, nakon čega će prvoplasirane i drugoplasirane ekipe igrati play-off za prelazak u Grupu I Euro-afričke zone, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe 'B' automatski preći u niži rang, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Bh. teniserke u srijedu igraju sa selekcijom Luksemburga, u četvrtak s Izraelom, a u petak sa Norvežankama koje imaju najbolji ekipni ranking.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'