Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 17.04.2018. 17:03 |

Vlada TK usvojila Prijedlog izmjena Zakona o izvršenju sankcija

FENA

TUZLA, 17. aprila (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju sankcija.

Ministrica pravosuđa i uprave TK Ivana Kulić izjavila je na konferenciji za medije da se po novom zakonskom rješenju za maloljetne osobe koje su upućene na izdržavanje odgojne mjere u Odgojni centar TK uvode određene pogodnosti.

Novim zakonskim rješenjem uvrštene su pogodnosti koje će maloljetniku, na preporuku stručnog tima Odgojnog centra omogućiti dodatna prava u smislu proširenih posjeta porodice, organizovanog prisustva sportskim ili kulturnim manifestacijama i slično, a što doprinosi svrsi izrečene mjere upućivanja u Odgojni centar.

Ranijim zakonskim rješenjem dijete koje je u Odgojni centar upućeno na neprekidni boravak u trajanju od npr. 20 dana nije imalo mogućnosti da izađe iz ovog Centra radi prisustva nekim sportskim ili kulturnim manifestacijama i slično.

Ovim zakonom regulisano je i pružanje zdravstvene zaštite maloljetnika, odnosno definisani su i troškovi zdravstvenog osiguranja maloljetnika koji nisu osigurani po drugom osnovu.

Nisu potrebna nova finansijska sredstva u provođenju ovog zakona.

Vlada TK usvojila je i Program o rasporedu sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava, prema kojem je za pravosudne institucije namijenjeno 400.000 KM, uglavnom za  njihovu rekonstrukciju i opremanje.

Od ovih sredstava, između ostalog, izdvojen je iznos od 27.000 KM za Arhivu pravosudnih institucija, koja će biti u  prostorijama Kampusa UNTZ, koje je potrebno adaptirati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu