Najave     | 17.04.2018. 15:56 |

Sjednica VSTV-a BiH 18. i 19. aprila - Na dnevnom redu godišnji izvještaj VSTV-a

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je za 18. i 19. april održavanje dvodnevne sjednice na kojoj će, između ostalog, biti razmatran Godišnji izvještaj VSTV-a za 2017. godinu.

Radi se o izvještaju koji, uz ostalo, sadrži i statističke pokazatelje o radu pravosudnih institucija - sudova i tužiteljstava u BiH, saznaje Fena u VSTV-u BiH.

Istovremeno, članovi VSTV-a BiH bi se trebali očitovati o finalnom izvještaju o provedbi mjera za realizaciju preporuka (Peer Review), sadržanih u Izvještaju Evropske komisije za BiH i Informaciji o završetku prve faze implementacije UK-projekta „Podrška Sekretarijatu VSTV-a“ te pripremi projektne dokumentacije za aktivnosti iz IPA 2017, paketa pomoći iz nadležnosti VSTV-a BiH.

Između ostalog, na dnevnom redu sjednice je Informacija o Nacionalnoj procjeni rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u BiH, kao i imenovanje zamjenika člana CEPEJ-a - Komisije Vijeća Evrope za učinkovitost pravosuđa.

Planirano je i razmatranje Nacrta akcionog plana VSTV-a za borbu protiv korupcije za 2018-2019. godinu.

Na sjednici tog regulatornog tijela bit će donesen i određeni broj odluka o imenovanjima nositelja pravosudnih funkcija u BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Visoka pravosudna delegacija Republike Turske u posjeti VSTV-u BiH

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'