Bosna i Hercegovina     | 17.04.2018. 14:45 |

Oko 2300 učenika na Sajmu srednjih škola u Mostaru

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 17. travnja (FENA) – U organizaciji Grada Mostara i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i u suradnji s Pedagoškim zavodom, Zavodom za školstvo, srednjim i osnovnim školama s područja Grada Mostara, Vijećem mladih Grada Mostara i Vijećem učenika srednjih škola Grada Mostara, tradicionalno, sedmu godinu za redom organiziran se Sajam srednjih škola Grada Mostara 2018.

Sve srednje škole s područja Grada Mostara (19 javnih i 3 privatne) će se predstaviti informacijama o školskim zanimanjima, projektima i vannastavnim aktivnostima, a učenici završnih razreda mostarskih osnovnih škola, u pratnji nastavnika, imaju priliku posjetiti štandove srednjih škola te se informirati o ponudi Grada Mostara kada je u pitanju srednje obrazovanje.

Po riječima ministra obrazovanja, znanosti, kulture i športa u HNŽ-u Rašida Hadžovića, po prvi put zajedno sa srednjim školama, a u suradnji s Gospodarskom komorom Grada Mostara, su i zainteresirane građevinske, turističko- ugostiteljske, strojarske i elektrotehničke tvrtke.

- Nama je cilj da sugeriramo i omogućimo na ovaj način svim učenicima da prilikom odabira samih zanimanja izaberu ono što vole - kazao je resorni ministar na tiskovnoj konferenciji u utorak u Mostaru. 

Izrazio je nadu kako će ovo godine biti i zanatskih zanimanja te da je pristustvo tvrtki na Sajmu pokazatelj njihove zainteresiranosti za suradnju sa školama. 

Po riječima načelnika Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Bože Ćorića, na ovogodišnjem sajmu sudjeluje više od 2 300 sudionika, od čega više od 1100 učenika osnovnih škola s područja Grada i više od 1 000 učenika srednjih škola zajedno s profesorima i direktorima. 

Na sajamskim aktivnostima sudjeluje i Dekanesa i osoblje Pravnoga fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ i mostarskoga sveučilišta zajedno sa studentima te predstavnici Omladinskoga kulturnoga centra Abrašević“.

U sklopu Sajma, organiziran je kviz za mješovite školske timove učenika srednjih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije na temu "Obrazovanje bez diskriminacije". Zatim istraživanje mješovitih timova učenika srednjih i osnovnih škola na temu „Boje Hercegovine" te Girls Day - promocija tehničkih zanimanja učenicima završnih razreda osnovnih škola, kao i sajamska aktivnost „Upoznaj Europu".

Sljedećih dana bit će upriličen  Leap In Mostar, Konferencija za mlade „Znanja i vještine relevantne za tržište rada" te debata između srednjoškolaca i studenata Pravnih fakulteta iz Mostara na odabranu temu vezanu za Europu i europske integracije.

Ove godine sajamske aktivnosti podržali su i švicarsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini putem Programa Prilika plus, Gospodarska komora Grada Mostara, GIZ- Njemačko društvo za međunarodnu suradnju i Europski parlament mladih Bosne i Hercegovine - Regionalni ured u Mostaru.

Sajamske aktivnosti završit će se svečanom ceremonijom koja će se održati u četvrtak, 19. travnja u Centru za kulturu sa početkom u 11 sati. Na ceremoniji će biti upriličena izložba portfolio prezentacija po rezultatima rada školskih istraživačkih timova na temu "Boje Hercegovine", kao i izložba portfolio prezentacija s prethodnih sajmova.

 

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo