Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.04.2018. 11:20 |

Petrović: Nadam se da ćemo dati gol više i ući u finale

FENA

TUZLA, 17. aprila (FENA) - Posljednji poraz nogometaši tuzlanske Slobode doživjeli su na startu proljetnog dijela sezone protiv Željezničara u Sarajevu (1:0), a nakon toga nanizali su osam utakmica u kojima nisu pobijeđeni.

Među ostalim, izborili su minule srijede remi protiv Željezničara u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH (0:0), a sutra protiv tog protivnika žele plasman u finale.

- Pribojavali smo se utakmice protiv odmornog Borca, a sada nam slijedi četvrta utakmica u 10 dana. Željezničar je u istom paklu kao i mi, a remi iz prve utakmice daje nadu i nama i njima. Željo ostaje mali favorit, ali se nadam da ćemo dati gol više i uz podršku publike ući u finale Kupa – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović.

Kazao je da ova sedmica za njegov tim može biti ključna, računajući i nedjeljni susret protiv GOŠK-a u Ligi za opstanak. S dvije pobjede sezona, koja nije dobro počela, mogla bi završiti pozitivno.

- Bit ćemo jači nego protiv Borca, jer se u ekipu vraćaju Terzić i Osmanagić. Bekić je bio na terapiji, primio je krvnu plazmu i danas će početi s treninzima, ali vidjet ćemo možemo li na njega sutra računati. Isto je i s Rustemovićem, koji je ušao pred kraj susreta s Borcem, tek da pomogne. Ostali igrači su spremni, umorni su, ali i raspoloženi za još jednu veliku utakmicu - naglasio je trener "crveno-crnih“.

Rekao je da je Željezničar trenutno u rezultatskoj krizi, što je normalno u nogometu. Pitanje je samo hoće li kriza trajati dvije - tri utakmice ili deset. Međutim, kaže kako ekipa s Grbavice ima dosta kvalitetnih igrača, ne samo u prvih 11, nego među svih 16. I njima je bitno da dođu do finala.

- Pitanje je kada će kriza prestati, a ja se nadam da neće baš protiv nas - zaključio je Petrović.

Strijelac gola protiv Borca Edis Smajić smatra da je sutrašnja utakmica protiv "plavih“ možda najbitnija za Slobodu u ovoj sezoni.

- Ostvarili smo dobar rezultat u Sarajevu i ovdje nam jedan gol može donijeti veliku sreću. Jučer smo imali slobodan dan i malo smo odmorniji, ali cijela sedmica će i dalje biti paklena. Dat ćemo zadnji atom snage da uđemo u finale Kupa i obradujemo navijače i cijeli grad – izjavio je Smajić.

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se sutra na Tušnju od 18 sati.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Poziv na press konferenciju povodom kampanje 'Ne zatvarajmo oči. Zaštitimo djecu na internetu'

Konferencija za medije predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'