Servisne informacije     | 17.04.2018. 10:36 |

Zbog mjestimično vlažnih kolovoza vozačima se preporučuje opreznija vožnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Kolovoz je mjestimično mokar, pa se vozačima preporučuje opreznija vožnja. 

Radovi na deminiranju izvodit će se danas u vremenu od 11 do 15 sati na magistralnom putu M-1.8 Tuzla - Srebrenik u mjestu Potpeć. U navedenom terminu dolazit će do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.   

Zbog izvođenja bojevog gađanja, danas do 16 sati dolazi do privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu  R-411 Han Kola - Stričići. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativni pravac: Han Kola - Ledenice - Stričići. 

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo - Foča, na lokalitetu Sjeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz. 

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz i na ostalim dionicama, a izdvajaju putni pravci: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.  

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka,  kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!