Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 16.04.2018. 16:00 |

Skupština KS-a nije ovlašteni predlagatelj inicijative za tekst himne BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Obavijest Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u vezi s zaključkom Skupštine Kantona Sarajevo (KS) primljena je k znanju danas u okončanom nastavku 61. sjednice Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma PSBiH. 

Također, usvojen je i zaključak kojim se Kolegij Zastupničkog doma PSBiH obavještava da je Povjerenstvo razmatralo zaključak Skupštine KS i da je odlučeno da se zaključak Skupštine uputi Kolegiju Doma na daljnje postupanje, sukladno Poslovniku Zastupničkog doma PSBiH.

U obavijesti Kolegija Zastupničkog doma PSBiH navodi se da, po Poslovniku Zastupničkog doma, Skupština KS nije ovlašteni predlagatelj inicijative za tekst himne BiH te da Kolegij Zastupničkog doma PSBiH nije postigao suglasnost o njenom uvrštavanju u dnevni red sjednice Zastupničkog doma PSBiH, saopćeno je iz PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta