Svijet     | 16.04.2018. 13:44 |

Stotine Sirijaca na mitingu podrške Assadu

FENA Internet

DAMASK,  16. aprila (FENA) - Na stotine  Sirijaca okupilo se u ponedjeljak na istorijskom trgu u prijestonici Damasku, izražavajući podršku svojim oružanim snagama u suočavanju sa zračnim udarima bez presedana zapadnih sila tokom vikenda.

Državna televizija uživo je prenosila miting podrške na trgu Omayyad u centru Damaska. Demonstranti su mahali sirijskim zastavama na skupu nazvanom "Pozdrav uspjesima sirijske arapske vojske", organiziran je vatromet i demonstranti su pucali u zrak.

Uzvici "Allah, Sirija i samo Bashar" odjekivali su trgom.

Subotnji zračni udari desili su se kratko prije nego što je istražni tim Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) stigao u Siriju kako bi istražio navode o napadu. Još se očekuje da misija OPCW stigne u Doumu, gdje su razmještene vladine sigurnosne agencije i pripadnici ruske vojne policije nakon što je grad pao pod kontrolu vladinih snaga, pojačavajući bojazni sirijskih pobunjenika da se dokazi o korištenju hemijskog oružja više ne bi mogli pronaći, prenosi Associated Press.

OPCW danas održava vanrednu sjednicu u Den Haagu kako bi raspravljao o sumnjivom hemijskom napadu u Doumi, prenosi Associaterd Press.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Iran najavljuje odlučan odgovor nakon izraelskog napada na konzulat u Damasku

Šest mrtvih u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'