Sport     | 16.04.2018. 10:34 |

NBA: Pobjeda Bostona u dramatičnoj završnici, Indiana 'brejknula' Cleveland

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Košarkaši Bostona, Indiane, Oklahome i Houstona upisali su prve pobjede u serijama prvog kruga ovosezonskog playoffa NBA lige. 

Boston je u dramatičnom meču na domaćem terenu nakon produžetka savladao Milwaukee Buckse sa 113:107. 

U meču punom preokreta, domaći košarkaši su nakon nevjerovatnog kraja regularnog toka utakmice, u kojem su u posljednjoj sekundi šutom Khrisa Middletona sa skoro pola terena gosti došli do produžetka, na krilima Terryja Roziera uspjeli upisati važnu domaću pobjedu.

Rozier je u produžetku pogodio nekoliko bitnih šuteva, a bio je precizan i s linije za slobodna bacanja, te je na taj način donio prednost svom timu u seriji protiv Bucksa. 

Al Horford je bio najefikasniji u pobjedničkom timu s 24 poena i 12 skokova, a Rozier je dodao 23 poena, četiri skoka i tri asistencije. Jaylen Brown je upisao 20 poena a novajlija Jayson Tatum je dodao 19 poena i deset skokova. 

Buckse je predvodio Giannis Antetokounmpo s 35 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a Middleton je dodao 31 poen, osam skokova i šest asistencija. 

Sljedeća utakmica će se ponovo igrati u Bostonu u utorak naveče. 

Indiana Pacersi su pobijedili aktuelne viceprvake Cleveland Cavalierse u prvom meču u Clevelandu s 98:80. 

Bio je to prvi poraz jedne ekipe za koju igra ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James u prvom meču prve runde playoffa od 2012. godine.

Indiana je u regularnoj sezoni protiv Clevelanda slavila u tri od četiri odigrane utakmice, a sinoć je od početka utakmice kontrolisala rezultat. Pacersi su na poluvremenu imali velikih 17 poena razlike.

Indianu je predvodio Victor Oladipo s 32 poena, šest skokova i četiri asistencije, dok je s druge strane James upisao "triple-double" s 24 poena, deset skokova i 12 asistencija. 

Oklahoma City Thunder na svom terenu je savladala Utah Jazz sa 116:108. Oklahomi je prvu pobjedu u seriji donio Paul George s 36 poena i sedam skokova, a raspoložen je bio i Russel Westbrook s 29 poena, 13 skokova i osam asistencija. 

U timu Jazza istaknuo se Donovan Mitchell s 27 poena i deset skokova.

U duealu prvoplasirane i osmoplasirane ekipe zapada, Houston Rocketsi su s dosta muke savladali Minnesota Timberwolvese sa 104:101. 

Utakmicu je u zadnjoj četvrtini "prelomio" prvi strijelac Houstona James Harden, koji je u zadnjih 12 minuta meča ubacio 14 od svoja ukupno 44 poena. 

- rezultati:
- playoff, 1. krug, 1. utakmice:
- istočna konferencija:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 113:107
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 80:98

- zapadna konferencija:
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 116:108
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 104:101

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'