Bosna i Hercegovina     | 14.04.2018. 11:21 |

Čubrilović: Jasenovac - opomena da se strašni zločini nikada ne ponove

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14. aprila (FENA) - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović smatra da podsjećanje na zločine u Jasenovcu, kao i u svim drugim nacističkim logorima, jedini način da se spriječi brisanje i revidiranje istorije o stradanju miliona ljudi, čiji jedini grijeh je bio što su rođeni kao pripadnici, za naciste, „prokazanog“ naroda. 

Uoči obilježavanja proboja posljednjih logoraša iz najvećeg logora za Srbe, Jevreje i Rome u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, rekao je da je stalno sjećanje na mračni period istorije naroda na ovim prostorima opomena i jedini način da se zlo nikada i nikome više ne ponovi. 

Čubrilović je u izjavi dostavljenoj medijima posjetio da je Narodna skupština RS-a još u oktobru 2015. godine usvojila „Deklaraciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata i izrazio žaljenje što Parlamentarna skupština BiH, na sjednici održanoj krajem marta, nije smogla snage da podrži tekst te Dekleracije“.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Srbija uputila Hrvatskoj prosvjed zbog zabrane ministru da posjeti Jasenovac

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije