Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 13.04.2018. 15:45 |

Općina Centar donirala 40.000 KM za Sarajevo Film Festival

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - U Općini Centar Sarajevo u četvrtak je potpisan protokol na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 40.000 KM Udruženju "Obala Art Centar" za podršku ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF).

Uime Općine Centar, protokol sa administrativnim direktorom SFF-a Dževadom Mujanom o toj donaciji potpisao načelnik te općine Nedžad Ajnadžić.

Ajnadžić je kazao da Općina Centar godinama podržava ovu kulturnu manifestaciju od izuzetnog značaja za Općinu, grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu te da je ovogodišnji grant iz budžeta za tu namjenu i veći nego dosada, ali i da će se saradnja nastaviti i ubuduće.

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji jugoistočne Evrope i jedan od značajnijih u Evropi, koji se održava od 1994. godine i okuplja filmske profesionalace iz regije i iz cijelog svijeta, a više od 100.000 ljudi posjeti brojne festivalske programe, saopćeno je danas iz Općine Centar. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana