Servisne informacije     | 13.04.2018. 14:54 |

U BiH sutra pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - U zapadnim područjima Bosne i Hercegovine danas je  pretežno oblačno vrijeme, a u jutarnjim satima je bilo slabe kiše. U ostalim djelovima BiH vrijeme je malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Ivan-sedlo 16, Livno 17, Bugojno 19, Bihać, Sarajevo i Trebinje 20, Jajce 21, Grude, Mostar, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg i Tuzla 22, Bijeljina, Gradačac, Neum i Stolac 23, Banja Luka, Brčko, Srebrenica i Zenica 24 i Zvornik 25 stupnjeva.

U BiH sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama je moguća  i niska oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima se očekuje postupno naoblačenje. Ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak.

Vjetar u Bosni će biti umjeren, istočnog smjera. U Hercegovini prijepodne bura, a tokom dan umjeren jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura će se kretati od 7 do 11, na jugu od 10 do 14, a najviša dnevna od 19 do 25 stupnjeva.

U Sarajevu će u jutarnjim satima biti niska oblačnost. Tokom dana, bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Krajem dana se očekuje postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura se iznositi oko 8, a najviša dnevna  oko 22 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije