Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 13.04.2018. 14:41 |

Makedonci bolji od bh. kadeta nakon penala

FENA Saopćenje

ZENICA, 13. aprila (FENA) - Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Makedonije nakon penala sa 2:1 u okviru UEFA Razvojnog turnira u Trening centru u Zenici.

Regularni dio je završen bez pogodaka, a na početku meča nije bilo mnogo prilika i u prvih dvadesetak minuta igra se odvijala između dva šesnaesterca uz pokoji pokušaj sa distance za oba tima. Prvi šut u okvir gola imao je bh. reprezentativac Danilo Teodorović u 22. minuti sa ivice kaznenog prostora, ali je Aleksa Jordanov uhvatio loptu. Dvije minute poslije pokušali su i Makedonci preko Save Avramovskog čiji snažan udarac Petar Zovko izbacuje u korner.

U finišu prvog poluvremena je i Ivan Nikolov šutirao iz povoljne pozicije, a lopta je otišla pored gola.

Prvu priliku u drugom periodu igre imao je bh. tim. Faruk Duraković je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, sa oko 25 metara, ali je prebacio gol Jordanova.

Do kraja meča nije bilo prilika i pristupilo se izvođenju penala gdje su za Makedoniju pogađali Spase Terziev i Vasko Ivanov, dok su bh. igrači promašili čak četiri penala a pogodio je samo Faruk Duraković, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Od 14 sati sastaju se Hrvatska i Azerbejdžan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta