FENA biznis     | 13.04.2018. 12:35 |

Donacija Addiko banke za OŠ Sveti Sava Bijeljina

FENA Saopćenje

Donacija Addiko banke za OŠ Sveti Sava Bijeljina
12.000 KM za nabavku školskog namještaja

Član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka, Boštjan Pečenko uručio je direktoru OŠ Sveti Sava iz Bijeljine školski namještaj u vrijednosti 12.000 KM. Radi se o donaciji najavljenoj povodom rođendana Addiko banke, u okviru koje su proizvedeni i isporučeni školski ormarići za sve učionice u ovoj školi.

"Društveno odgovorno poslovanje Addiko banke usmjereno je na djecu. Najčešći partner su nam škole, kojima finansijski pomažemo u realizaciji projekata veće vrijednosti, koje ne mogu samostalno realizovati. Ovoj smo školi donirali školske ormariće kako bi učenicima olakšali školovanje i omogućili zdraviji fizički razvoj", izjavio je Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka.

"Ormarići koje smo dobili u okviru donacije Addiko banke poboljšaće uslove školovanja naših đaka, ali i pozitivno uticati na njihovo zdravlje, jer će dio knjiga i opreme moći držati u školi. Mi već nekoliko godina preduzimamo različite mjere kako bi se naši đaci lakše školovali, te nam je zaista drago da je Addiko banka prepoznala naša zalaganja i finansijski ih podržala", istakao je Đorđe Mirković, direktor OŠ Sveti Sava iz Bijeljine.

Addiko banka će nastaviti pomagati učenike ove škole i u narednom periodu, obezbjeđujući im dodatne udžbenike i školski pribor.

Osim ove donacije, Addiko Bank ad Banja Luka finansira i izgradnju dječijeg igrališta u Banjoj Luci.  Sestrinska Addiko Bank dd Sarajevo realizovala je slične projekte donacije školskih ormarića, te finansirala obnovu fiskulturne sale.

 

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Addiko Bank BiH glavni partner projekta "100 najvećih u BiH"

Poslovnica Orašje na novoj atraktivnoj lokaciji

Agencija Bruketa&Žinić&Grey i Addiko banka među najefikasnijima u Europi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'