Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 13.04.2018. 13:03 |

Hearne: Potrebno hitno rješavanje pitanja izborne reforme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Prvi zamjenik visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Dennis W. Hearne informirao je danas nizozemsku delegaciju o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, istaknuvši potrebu za hitnim rješavanjem pitanja izborne reforme.

Delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Nizozemske činili su šefica odsjeka u Evropskom odjelu Janna van der Velde i koordinator za Jugoistočnu Evropu unutar Evropskog odjela Jacc Bosom. 

Prvi zamjenik visokog predstavnika istakao je da politički lideri u BiH imaju odgovornost, ali i mogućnost da iznađu međusobno prihvatljiv način da postignu napredak.

Hearne je zahvalio nizozemskoj delegaciji za veliki doprinos njihove zemlje poslijeratnom oporavku i razvoju BiH kroz angažman u Evropskoj uniji, kao i bilateralno, saopćeno je iz OHR-a. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Veliki protesti protiv izborne reforme u Meksiku

Delegacija parlamenta Nizozemske: Izbori planirani za oktobar u BiH mogu i trebaju biti održani

Čović: Prostora za razgovore i konkretne dogovore još ima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'