Bosna i Hercegovina     | 13.04.2018. 11:49 |

Počinju radovi na 'utopljavanju' Kulturno-sportskog centra Bugojno

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 13. aprila (FENA) - Potpisan je ugovor o izvođenju radova u projektu poboljšanja energetske efikasnosti “Objekt B” Javne ustanove Kulturno-sportski centar Bugojno, koji bi se trebao provesti u roku od šezdeset dana.

Radi se o projektu vrijednom oko 208.411 KM, a potpise na ugovor stavili su direktor KSC-a Mirza Idrizović, načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, te uime preduzeća “NIWEX”  iz Dervente Andrej Nagradić.

Istaknuto je tom prilikom kako su sredstva od 150.000 KM obezbjeđena s viših nivoa vlasti uz podršku potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, a ostatak novca iz općinskog budžeta.

Direktor KSC-a Mirza Idrizović i predsjednik Upravnog odbora ove ustanove Nedžad Milanović ocijenili su kako je potpisivanje pomenutog ugovora "historijski dan za KSC i cijeli grad".

Toplifikacijom će se, kazali su, stvoriti pretpostavke za pokretanje aktivnosti na konačnom rješavanju pitanja zagrijavanja male sale i pozorišne dvorane, koja bi se mogla više koristiti u zimskom periodu.

Po riječima načelnika Ajkunića, u planu je da se do kraja godine realizira i projekt velike dvorane, koja je ovih dana dobila novi, uređeniji glavni ulaz.

- Osim stvaranja boljih uvjeta u unutrašnjosti zgrade KSC-a, uporedo ćemo raditi na uređenju njenog okoliša, koji bi idućih mjeseci trebao poprimiti ljepši izgled - naglasio je načelnik Ajkunić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Kasumović: Nastavljamo uljepšavati sliku grada, nove fasade i krovovi na zgradama

Ministarstvo prostornog uređenja FBiH izdvojilo 40.000 KM za utopljavanje objekta u Posušju

Završeno utopljavanje pet škola u Zeničko-dobojskom kantonu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu