Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 13.04.2018. 11:25 |

Palestinci na novim protestima: Ne bojimo se smrti, jer ionako nemamo života

FENA Internet

GAZA CITY, 13. aprila (FENA) - Nekoliko hiljada Palestinaca se treći petak zaredom okupilo na masovnim protestima duž granice sa Izraelom, a nakon što je prošle sedmice izbilo nasilje u kojem su ubijena 33 Palestinca, a ranjene još stotine.

Izrael smatra da su protesti koji su počeli 30. marta prijetnja Izraelu, zbog čega su snage sigurnosti koristile vatreno oružje protiv demonstranata. Više hiljada Palestinaca se već jutros okupilo na više lokacija, ali se masovni odziv očekuje danas poslije džuma namaza u Gazi. Jutros su dvojica demonstranata ranjena nedaleko od ograde u istočnoj Gazi.

Demonstranti su na zemlju postavili izraelske zastave kako bi mogli gaziti po njima. Sumaya Abu Awad (36) je došla na skup sa svoje tri kćerke i sinom.

- Želim se vratiti u svoje mjesto odakle sam protjerana. Ne bojim se smrti jer u Gazi već sad nema života - rekla je medijima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izraelska vojska spremna da evakuira palestinske civile i napadne skloništa Hamasa u Rafahu

Šef izraelske vojne obavještajne službe podnio ostavku zbog 7. oktobra

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta