Sport     | 12.04.2018. 18:30 |

Asmir Begović domaćin ljetnog trening kampa za golmane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog premijerligaša AFC Bournemoutha Asmir Begović, bit će organizator i domaćin specijaliziranog trening kampa za golmane koji će biti održan u Sarajevu 9. i 10. juna ove godine.

Kamp za cilj ima dječacima i djevojčicama između osam i 16 godina ponuditi iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima, promovisati poštovanje rivala, saigrača i trenera, ali u isto vrijeme pružiti mladima priliku za zabavu i stvaranje novih prijatelja.

- Ideja da u Bosni i Hercegovini pokrenemo jedan ovakav kamp nije došla preko noći. Naša zemlja ima veliku golmansku tradiciju i želimo talentovanim golmanima i golmanicama pružiti priliku da se kroz ozbiljan rad na individualnom nivou dodatno razvijaju i steknu nova znanja koja će im pomoći u budućnosti - objašnjava Begović, koji je sam sudjelovao u pripremanju dvodnevnog programa rada i koji će u toku kampa između ostalog i aktivno raditi s polaznicima i pokušati pomoći svojim savjetima.

Kamp će biti održan na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru, a broj polaznika je ograničen. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem stranice kamp.asmir1.com ili elektronskom poštom kamp@asmir1.com.                                   

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ljetni kamp 'Zelenkapica' na Blidinju okupio djecu iz cijelog svijeta

Poziv za sudjelovanje na ljetnom inkluzivnom kampu SINOPS 2023.

Judo savez Bosne i Hercegovine održao kamp sa ekspertom iz Japana

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana