Svijet     | 12.04.2018. 16:18 |

Assad: Vojna akcija Zapada u Siriji samo bi dodatno destabilizirala regiju

FENA Internet

DAMASK, 12. aprila (FENA) -Sirijski predsjednik Bashar al-Assad upozorio je u četvrtak da će zapadna prijetnja vojnom akcijom u odgovoru na navodni hemijski napad izazvati samo novi haos u regiji.

- Sa svakom našom pobjedom na terenu, neke zapadne zemlje podižu glas i intenziviraju svoje aktivnosti u naporu da promjene slijed dešavanja - izjavio je Assad.

- Ti glasovi i eventualne akcije samo će dodatno doprinijeti destabilizaciji regije - kazao je on u komentarima postavljenim na nalog sirijskog predsjedništva na društvenim mrežama.

 Assad je govorio tokom sastanka s Ali Akbarom Velayatijem, vanjskopolitičkim savjetnikom iranskog vrhovnog vođe, ajatolaha Ali Hameneija, i s ostalim zvaničnicima.

Assad i Velayati kritikovali su zapadne prijetnje pokretanjem zračnih udara po Siriji zbog navodnog korištenja hemijskog oružja tokom vikenda, saopćilo je predsjedništvo.

- Prijetnje nekih zapadnih zemalja napadom na Siriju zasnovane su na lažima koje su te zemlje izmislile skupa s terorističkim organizacijama - navodi Assadov ured. 

Sirijske snage pripremaju se za zapadne zračne udare širom zemlje, krijući vojne potencijale i napuštajući ključne zgrade.

Potencijalni napad očekivao se danas dok je američki predsjednik Donald Trump razmatrao vojne opcije, a britanska premijerka Theresa May održala vanrednu sjednici britanske vlade, prenosi AFP.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Blinken: Borba protiv dezinformacija je 'vitalni' američki nacionalni sigurnosni interes

Na tržište BiH isporučene zdjele u kojima je utvrđena prisutnost melamina - agencija

Rusija optužila zapadne diplomate za mješanje u njena unutrašnja pitanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo