Sport     | 12.04.2018. 15:44 |

Ilijevski zakazao vanrednu sjednicu Skupštine FK Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo Valentin Ilievski zakazao je vanrednu sjednicu ovog tijela, koja će biti održana 25. aprila u Sarajevu.

Sjednica je zakazana povodom planiranih promjena u upravljačkim strukturama kluba, koje imaju za cilj stabilizaciju kluba i uspostavljanje struktura za uspješnije poslovanje po svim osnovama, a naročito u oblasti sportskih rezultata, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Izmjenama i dopunama Statuta kluba želimo stvoriti bolje okvire za rad. Na sjednici ćemo imenovati novi Upravni odbor FK Sarajevo, kako bismo značajno unaprijedili operativnost i kvalitet rada kluba. Sve planirane aktivnosti se realizuju u dogovoru sa većinskim vlasnikom upravljačkih prava u Skupštini kluba, Vincentom Tanom i najavljen je dolazak predstavnika vlasnika na samu sjednicu Skupštine - kazao je Ilievski.

Generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić istaknula je da FK sarajevo u novom sazivu Upravnog odbora želi imati ljude iz BiH, koji dolaze iz svijeta biznisa, a koji su istinski navijači kluba.

- S mnogima smo razgovarali u proteklom periodu. Kako bi klub prevazišao trenutnu krizu moramo biti operativniji, snažniji i vjerujemo da sa novim kadrom u klubu to možemo i uraditi. Pred Fudbalskim klubom Sarajevo je period promjena i reorganizacije - izjavila je Buljubašić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo