Bosna i Hercegovina     | 12.04.2018. 15:27 |

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Interparlamentarnoj konferenciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Predsjedavajući Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović, zamjenik predsjedavajućeg Komisije Nenad Lalić i zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH Sead Kadić učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji o temi „Instrumenti pretpristupne podrške za ruralni razvoj (IPARD): naučene lekcije i buduće perspektive“, 13. aprila u Beogradu.

Kako je najavljeno, učesnici Konferencije razgovarat će o IPARD-u u pretpristupnom regionu, IPARD-u u kontekstu pristupa Evropskoj uniji, kao i o dobrom upravljanju i pojednostavljivanju provođenja IPARD-a.

Tokom Konferencije bit će riječi i o ulozi IPARD-a u razvoju ruralne ekonomije u pretpristupnim zemljama, te o budućnosti zajedničke poljoprivredne politike.

Interparlamentarnu konferenciju, kojoj će prisustvovati članovi Evropskog parlamenta i parlamenata pretpristupnih zemalja, organizira Grupa za podršku demokratiji i koordinaciji izbora (DEG) u saradnji sa komitetima Evropskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) i poljoprivredu i razvoj (AGRI), te sa Narodnom skupštinom Republike Srbije - najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu