Kultura     | 12.04.2018. 14:39 |

Posebne pogodnosti u NPS za kraj aprila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Narodno pozorište Sarajevo pripremilo je za publiku posebne pogodnosti za završnicu aprila.

Po jedinstevnoj cijeni ulaznica od pet KM publika će moći uživati u komičnom baletu "Pepeljuga", dramskoj predstavi Harisa Pašovića "Otkrivanje žene" ili višestruko nagrađivanoj drami rađenoj prema tekstu Ljubice Ostojić "Sve se nekako preživi, osim smrti" u režiji Dine Mustafića.

Komični balet "Pepeljuga" u koreografiji i režiji Vasilij Medvedeva izvest će solisti i ansambl Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije, pod dirigentskom palicom Darija Vučića. Balet "Pepeljuga" na repertoaru je 19. aprila.

U subotu, 21. aprila na programu je dramska predstava Harisa Pašovića "Otkrivanje žene" nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra.

Višestruko nagrađivana drama, rađena prema tekstu Ljubice Ostojić "Sve se nekako preživi, osim smrti" u režiji Dine Mustafića, govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe.

Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice što  živi svoj život, a ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze... Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način, a bit će izvedena 28. aprila, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na sceni NPS u subotu praizvedba predstave 'Jedan je Muhammad Ali' u režiji Dine Mustafića

Dan otvorenih vrata u Narodnom pozorištu Sarajevo povodom 1. novembra, Međunarodnog dana baleta

Balet Fest Sarajevo od 19. do 29. septembra - Iskustvo uživanja u umjetnosti baleta i plesa

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana