Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 12.04.2018. 14:13 |

Softić: U subotu slavimo ulazak u Premijer ligu BiH

FENA

TUZLA, 12. aprila (FENA) - Uzvratna utakmica finala za prvaka Superlige FBiH odbojkašica lukavačkog i širokobriješkog Smeča odigrat će se u subotu u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Pobjednik ovjerava članstvo u Premijer ligi BiH, a sve prognoze idu u prilog domaćeg tima, koji je s 3:0 slavio u prvoj utakmici, pa se u „gradu sodara“ priprema velika fešta.

- Ulazimo u drugu utakmicu finala s više samopouzdanja, nakon teške utakmice i pobjede u Širokom Brijegu. Lakše će nam biti zbog toga što igramo pred našm publikom i vjerujem da ćemo sezonu završiti bez poraza u prvenstvu - kaže za Fenu Lejla Softić, iskusna odbojkašica Smeča iz Lukavca.

Ova igračica u novi klub prešla je prošle godine, zajedno s blokericom Amelom Hadžić iz tuzlanske Slobode i bez sumnje su glavne poluge ekipe Smeča.

Iako su u prvoj utakmici u dvorani Pecara pobijedile maksimalnim rezultatom, broj osvojenih poena ukazuje na veliku borbu obje ekipe u svakom setu.

- Ekipa Smeča iz Širokog Brijega veoma je borbena. Igraju dobru odbranu i možda su nas malo potcijenile. Mi smo fizički jače, uigranije i moćnije, tako da s prednošću iz prve utakmice naša pobjeda neće doći u pitanje - smatra Softić.

Uvjerena je da će „konačni okršaj“ klubova – imenjaka donijeti dobru odbojku i veliku borbenost.

- Sigurna sam da Širokobriježanke neće u Lukavac doći s „bijelom zastavom“, ali mi ćemo je objesiti na mrežu u njihovo ime - najavila je Lejla Softić.

Utakmica Smeč (Lukavac) - Smeč (Široki Brijeg) igra se u subotu od 19 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Odbojkašice Gacka i odbojkaši Radnika odbranili naslove prvaka BiH

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Odbojkašice BiH doputovale u Torinu, sutra protiv Rumunije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta