Bosna i Hercegovina     | 12.04.2018. 13:22 |

Na Zlatiboru otvorena PRO PR konferencija pod motom 'Povezivanje u pokretu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Na Zlatiboru je danas otvorena 6. PRO PR konferencija, međunarodni događaj pokrenut idejom okupljanja eminentnih stručnjaka iz područja odnosa s javnošću.

Vodeći se motom povezivanje u pokretu, PRO PR konferenciju tradicionalno jednom godišnje ugošćuju države iz regije pa je tako ovogodišnji domaćin Zlatibor, mjesto iza čijeg se imena krije atraktivna planina smještena u Republici Srbiji.

Direktor turističke zajednice Zlatibor Vladimir Živanović prilikom otvorenja konferencije kazao je kako je Zlatibor poznato turističko mjesto Srbije, te da mu je zadovoljstvo što je upravo tu organizovana ovakva konferencija. 

- Svjedoci smo brzih promjena u odnosima s javnošću, etičkim izazovima i transformacijama komunikacijskih navika unutar različitih generacija. Svi mi ovdje prisutni pripadamo vrlo važnoj i utjecajnoj industriji koja ima moć promijeniti percepciju. PRO PR konferencija organizirana je 16. godinu zaredom, pod motom povezivanje u pokretu. Ova poruka skriva snagu ove konferencije koja je proteklih 16 godina povezivala mnoge naše kolege iz struke - rekao je Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora PROPR konferencije, te je svim sudionicima poželio nova znanja, povezivanja i dobar provod na Zlatiboru.

Prvo predavanje održala je Maja Jovanović iz Zaklade Novak Đoković na temu xyxy, a nakon toga najavljeni su Francis Ingham, generalni direktor PRCA-e i izvršni direktor ICCO-e iz Velike Britanije, Olga Podoinitsyna, članica Odbora VTB Grupe iz Rusije, Robyn de Villiers, direktorica i predsjednica Burson-Marstellera iz Južne Afrike.

Prvi panel bit će održan poslijepodne o temi 'Radija i odnosa s javnošću današnjice' čiji će moderator biti John Shield, direktor komunikacija BBC-a iz Velike Britanije.  Diskusiji će se pridružiti Silvija Londero, direktorica Media Servisa iz Hrvatske, Arnela Lojo, menadžerica za odnose s javnošću RSG Radija iz Bosne i Hercegovine te Predrag Anđelković, generalni direktor S Media Teama iz Srbije.

Sutra su najavljeni predavači Biagio Carrano, osnivač i direktor eastCOM Consultinga iz Italije, Sophie Brendel, direktorica marketinga i komunikacija u Muzeju Victorije i Alberta iz Velike Britanije, Sean Gardner, suosnivač Huffington Post-a iz SAD-a te Fiona Czerniawska, suosnivačica Source Global Researcha iz Velike Britanije.

Tokom tri dana konferencije očekuje se više od 200 sudionika iz zemalja u regiji koji će svojim dolaskom pridonijeti u nastavku tradicije održavanja ovog događaja.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta