Bosna i Hercegovina     | 12.04.2018. 13:05 |

Vlada TK i Merhamet partneri u realizaciji socijalnih programa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Sandra Memić susreli su se danas s predsjednikom HO „Merhamet“ Hajrudinim Šahićem i direktoricom RO „Merhamet“ Tuzla Mensurom Husanović.

Ovom prilikom istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koja je najviše izražena na polju socijalne politike i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

Direktor Šahić je prezentirao budući projekat kojeg Merhamet planira pokrenuti, a tiče se kućne njege.

- Ovim projektom želja nam je „vrata otvoriti“ i onima kojima je pomoć potrebna, a nisu u prilici izaći i sami je zatražiti - rekao je Šahić i dodao da je zamisao da Merhamet finansira oko 60 posto troškova za realizaciju ovog projekta dok bi oko 40 posto sredstava osigurali kantonalni i lokalni nivoi vlasti.

Premijer Suljkanović je podcrtao da Kantonalna vlada već duži niz godina finansijski pomaže rad Narodne kuhinje „Imaret“.

- Ove godine Vlada je u Budžetu za 2018. godinu, za programe socijalne zaštite planirala oko dva miliona KM sredstava više nego što je to bio slučaj u 2017. godini - rekao je premijer Suljkanović, te obzirom da je Vlada povećanjem sredstava pokazala dodatnu socijalnu osjetljivost, pozvao predstavnike Merhameta da s danas predstavljenim projektom apliciraju na javni poziv za sufinansiranje socijalnih programa, kojeg će Vlada raspisivati u narednom periodu.

Sudionici sastanka su se složili da, iako je dosadašnja saradnja na vrlo visokom nivou, ipak postoji prostor i volja da se ona i dodatno unaprijedi - saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Halilagić čestitao Uskrs

Prezentiran izvještaj Svjetske banke u Tuzli

Kampanja u TK - Razvijanje nenasilne komunikacije i prevencija vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana