Kultura     | 12.04.2018. 10:28 |

Otvorena izložba 'Oprostorena intima'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. travnja (FENA) - U sklopu manifestacije Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske, u srijedu navečer otvorena je izložbe "Oprostorena intima", na kojoj su prikazana 63 umjetnička djela 47 poznatih umjetnika.

Uime predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije izložbu je otvorio Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika, istaknuvši kako se na izložbi mogu vidjeti najreprezentativnija djela iz kolekcije Umjetničke galerije BiH, ali i djela koja nikada do sada nisu izlagana.

''Zasluga za večerašnji događaj, ali i brojne druge kojima ćemo i ove godine svjedočiti, pripada Matici hrvatskoj Mostar, koja već dvadeset godina u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji organizira Mostarsko proljeće - nadaleko prepoznatu kulturnu manifestaciju u sklopu koje se predstavljaju vrhunski kazališni, glazbeni i likovni umjetnici i programi", kazao je Čerkez.

Dodao je kako Vlada HNŽ-a prepoznaje iznimnu umjetničku i kulturnu vrijednost te od samih početaka podupire Dane Matice hrvatske, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostarskom proljeću i ove godine potpora HT Eroneta

Objavljen roman Thomasa Manna "Buddenbrookovi"

Promocija knjige 'Strateško komuniciranje država' na Mostarskom proljeću

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom