Servisne informacije     | 12.04.2018. 08:41 |

U BiH umjereno oblačno, a večeras kiša i pljuskovi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - U zapadnim područjima Bosne i Hercegovine jutros je pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. U ostalim dijelovima BiH je malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Bugojno i Srebrenica 8, Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Zenica 9, Sarajevo i Tuzla 10, Banja Luka, Doboj, Sanski Most i Zvornik 11, Bijeljina, Brčko, Grude, Široki Brijeg i Stolac 12, Mostar i Trebinje 13, Bihać 15 i Gradačac i Neum 16.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

U Krajini i na zapadu Bosne danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH  će  biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Prijepodne će biti s kišom ili slabim pljuskovima, ponegdje u Krajini i na jugozapadu Bosne.

U večernjim satima ili u noći s četvrtka na petak očekuje se u cijeloj BiH naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima, a ponegdje i grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren, na zapadu Bosne povremeno s jakim udarima, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25 stepeni.

U Sarajevu će danas  biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo