Magazin     | 12.04.2018. 08:40 |

Sutra prezentacija projekta "Stari Grad Puzzle"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Općina Stari Grad Sarajevo javnosti će predstaviti projekt pod nazivom "Stari Grad Puzzle". Prezentacija projekta bit će održana u petak 13. aprila.

Projekat će javnosti predstaviti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, a prezentaciji će prisustvovati direktori starogradskih osnovnih škola, kao i JU Zavod Mjedenica, koji su ujedno i korisnici ovog projekta.

Projekat pod nazivom "Stari Grad Puzzle", je plod ideje uposlenika općinskog Sektora za lokalni razvoj.

Radi se o zabavno-edukativnom poklonu koji se sastoji od velikog broja malih dijelova nepravilnih oblika, koji se međusobno uklapaju da bi se dobila unikatna karta starogradske jezgre s gotovo svim njenim kulturno-historijskim znamenitostima. Svaki djelić slagalice na sebi ima dio slike Starog grada. Nakon što se karta sklopi u jednu cjelinu, iznad svake od znamenitosti postoje opisi i informacije o njenom nastanku ili događaju koji je obilježio određenu znamenitost. 

Unikatna karta puzzle Općine Stari Grad Sarajevo s njenim kulturno-historijskim znamenitostima prikladan je suvenir i uspomena, a ujedno je sredstvo za edukaciju najmlađih stanovnika i svih zainteresovanih. Projekat ima za cilj da se najmlađi stanovnici Starog Grada na inovativan i zabavan način edukuju i obogate svoja znanja o mjestu bogate historije, Općini u kojoj žive i da stečeno znanje prenesu svojim vršnjacima.

Ovaj projekat je kombinacija edukativno-zabavne igračke puzzle sa savremenim informaciono-komunikacijskim tehnologijama.

Korisnici "Puzzle Stari Grad", moći će besplatno, putem pametnih telefona, preuzeti aplikaciju "Guide2Sarajevo". Ova sveobuhvatna aplikacija, osim vizuelnog prikaza, nudi i audio vodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Općinu Stari Grad i Sarajevo, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!