Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Regija     | 11.04.2018. 17:51 |

Šešelj: Protupravna presuda, poduzet ću mjere protiv nje

FENA Internet

BEOGRAD, 11. travnja (FENA) -  Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocijenio je kako je presuda, koju je protiv njega donijelo Žalbeno vijeće mehanizma u Hagu, protupravna i dodao kako će poduzeti određene mjere protiv nje.

Tvrdi da po anglosaksonskom pravu Žalbeno vijeće nije moglo prvostupanjsku oslobađajuću preinačiti u osuđujuću presudu, već da je moglo samo tražiti ponovno suđenje.

 Po njegovim rečima, u Hrtkovcima nikada nije bilo sustavnog i rasprostranjenog napada na civilno stanovništvo.

"Raspostranjen i sustavni napad je kada artiljerija tuče, kada minobacači pucaju. Nijedan Hrvat nije proteran s područja Vojvodine, nego su svi prethodno zamijenili stanove i kuće i prošli mnogo bolje od Srba", rekao je šešelj za agenciju Beta..

Istaknuo je kako je "vrlo ponosan na sve pripisane ratne zločine i zločine protiv čovječnosti i da ih je spreman u budućnosti višestruko obnoviti".

Međunarodni sud u Hagu pravosnažno je osudio Šešelja na 10 godina zatvora zbog poticanja i počinjenja progona Hrvata u selu Hrtkovci u Vojvodini, 1992. godine. Apelacijsko veće suda konstatiralo je kako je Šešelj kaznu već odslužio, jer je u pritvoru u Hagu bio od 2003. do 2014. godine.

 Vijeće je u svim drugim aspektima odbacilo žalbu tužitelja na prvostupanjsku presudu kojom je Šešelj bio oslobođen krivice na zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić raspisala lokalne izbore za 2. lipnja

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu