Bosna i Hercegovina     | 11.04.2018. 15:53 |

Manifestacija za bolju informiranost budućih studenata i promoviranje UNSA

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Jačanje javnog obrazovnog sektora, promoviranje Univerziteta, te bolja i jasnija informiranost maturanata - budućih brucoša namjera je manifestacije "Dan otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu", koja je upriličena danas u Kampusu.   

Rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj poručio je budućim studentima koji su danas bili u Kampusu Univerziteta (ali i svima onima koji razmišljaju upisati studij) da je Univerzitet u Sarajevu prava adresa, a diplome tog univerziteta već decenijama priznate širom svijeta.

Iva Šimić, studentica Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku za glumu, budućim studentima savjetovala je da se potrude i upišu ono što uistinu žele. Sa današnjeg događaja poručila im je da se trud na kraju uvijek isplati.  

- Neka se trude i upišu ono što žele i naravno rade, ali i uživaju u onome što rade - naglasila je ta Splićanka, koja kaže da je u Sarajevo došla studirati jer je čula da je „ovdje najbolja Akademija na ovim prostorima, i stvarno jeste“.  

Tokom današnje manifestacije 25 fakulteta i akademija predstavilo je više od 500 studijskih programa, koliko ih je u ovom trenutku, što, kako su naglasili, Univerzitet u Sarajevu čini najraznovrsnijim. Kvaliteta i tradicija koju pruža Univerzitet u Sarajevu su ono što će diferencirati mlade osobe na tržištu rada, po završetku njihovog obrazovanja.

Da bi budućim studentima olakšali donošenje odluke o odabiru pravog puta za budućnost, maturantima i njihovim roditeljima omogućeno je da u svrhu informiranosti o fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu koriste i web vodič za buduće studente: www.upis.unsa.ba 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Otvorena izložba radova studentica ALU u okviru programa UNSA 'Inkluzivni univerzitet'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!