Svijet     | 11.04.2018. 15:54 |

Zaharova: Američki "pametni" projektili trebali bi napasti teroriste

FENA Internet

MOSKVA, 11. aprila (FENA) - Reagujući na prijetnju američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je izjavio da bi se  Rusija trebala pripremiti za "divne nove i pametne projektile" koje će Amerika ispaliti na Siriju, Moskva je saopćila da bi, ukoliko je riječ o pametnom oružju, ono trebalo napasti teroriste.

- Pametni projektili trebali bi biti ispaljeni prema teroristima, ne prema (sirijskoj) zakonitoj vladi koja se bori protiv terorizma na svojoj teritoriji - izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, u reakciji na današnji Trumpov tweet.

Dodala je da bi Sjedinjene Države mogle pokušati omesti inspekciju eksperata za hemijsko orjužje, koji planiraju istražiti na terenu u Siriji navode o hemijskom napadu koji su izazvali trenutnu konfrontaciju između Rusije i SAD-a.

- Jesu li inspektori OPCW svjesni da će ti pametni projektili uništiti sve dokaze o korištenju hemijskog oružja na terenu? Ili je to stvarni plan - zataškati sve dokaze o izmišljenom napadu udarima pametnim projektilima kako međunarodni inspektori ne bi imali za čime da tragaju- upitala je Zaharova, prenosi Russia Today.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Uhapšen zamjenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov

U ruskom raketnom napadu na Harkov povrijeđeno šest osoba

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta