Bosna i Hercegovina     | 11.04.2018. 14:14 |

Članovi Saveza logoraša BiH posjetili Memorijalni centar Potočari

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 11. aprila (FENA) - Članovi Saveza logoraša Bosne i Hercegovine iz Bratunca, Maglaja, Zavidovića i drugih mjesta danas su posjetili Memorijalni centar Potočari i odali počast žrvama genocida.

Predsjednik Saveza logoraša Bosne i Hercegovine Jasmin Mešković kaže da je obaveza svih doći u Srebrenicu i odati počast žrtvama genocida. 

- Članovi Saveza logoraša Bosne i Hercegovine danas su u posjeti Memorijalnom centru Potočari s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici. Bosna i Hercegovina je mjesto genocida. Ovdje smo i zbog današnje presude Vojislavu Šešelju da budemo sa žrtvama - rekao je Mešković.

Predsjednik Udruženja logoraša iz Bratunca Sakib Ahmetović ističe da se preživjeli logoraši susreću sa dosta problema.

- Problemi s kojima se susreću su mnogobrojni i njihov život je težak. Logoraši iz Bratunca su bili zatvarani u nekoliko logora od Šljivovice u Srbiji, Batkovića kod Bijeljine, Sušice i osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bratuncu. U logoru u kojem sam ja bio za samo nekoliko dana je ubijeno više od šezdeset osoba. Do danas niko nije odgovarao - rekao Ahmetović. 

Ibrahim Faljić, predsjednik udruženja logoraša iz Zavidovića, u logoru u Žepču proveo je više od četiri mjeseca. 

- Došli smo ovdje da odamo počast žrtvama genocida. Da se sjetimo žrtava. Ja sam bio u logoru u Žepču. U logoru sam proveo više od četiri mjeseca. Teško je opisati period proveden u logoru. Svakodnevne torture, batine, gladan, žedan - rekao je Faljić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo